Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az én madaraim

2008.03.26

 

Manóka 

Kép

KépHópihe

Kép

Hópihe és Manóka (dúl a románc)

Papagájaim

 

 

Nekem  van 2 hullámos papagájom. Egy hím meg egy tojó. A hím neve:Manóka, a tojóé:Hópihe. De még hosszú az a történet,amíg megkaptam a tojót. Kezdjük az elején. Régen annyira nem voltam oda a madarakért,hogy még a papagájokért! 10 éves koromban viszont a mamaám mondta nekem,hogy a munkatársának van két hullámosa és azokat már nem tudja eltartani,ígyhát odaadhatja-e nekem őket. Hosszú gondolkodás múlva beleegyeztem. Utána egy nappal kiolvastam az összes papagájos kézikönyvet a tartástól az itatásig.De akkor felmerült bennem,hogy képes vagyok 2 madarat eltartani,nevelni,mert hát akkoriban még egy tamagocsit se voltam képes etetni. Sok tanakodás után mégis vállaltam a kockázatot,és már megis jött a két madár.(Akkor még nem a Hópihe volt meg,hanem ugyanolyan kék színű,mint a Manóka,a neve:Csőrike volt.) Nagyon jól megvoltunk,a Manókát nagyon szerettem, a Csőrikéért nem voltam nagyon oda. Egyik  reggel benyúltam a Manókához hát ha rámegy a kezemre,mert nagyon szelíd volt. ÉS TÉLLEG RÁMENT!! Nagyon örültem neki,anyukám is. Jött a nyár. Ilyenkor két hétig  szoktam aludni az unokatestvéreiméknél.Kéthét múlva visszajöttem és akkor veszem észre,hogy egy madár hiányzik a névsórból. Csőrike. Mondta anya,hogy amikor kirakta a ketrecüket a napra az ajtót nyitva felejtette(mármint a ketrecajtót) és kirepült a madár,de a Manóka még akkor is bent volt(ennek az egynek nagyon örültem meg büszkeséggel töltött meg.) Másnap nagyon szomorú voltam. A mamám barátja(akitől kaptam a madarakat) felhívott,és hát nem tudtam mást mondani,így hát azt mondtam,hogy jól vannak. 1 hónappal késöbb kaptam a mamámtól egy szürke színüt(Csőrike lett a neve.) Jól megvoltak a Manókával,csak,hát a CSőrike is elpusztult. Szegény Manóka egyedül maradt, de én ott voltam neki. Sokat játszottunk, együtt néztük a tv-t, együtt szoktunk répát enni. Teltek, múltak a hónapok. Egyik este a mamám följött hozzánk egy jó hírrel. A  szomszéda madártenyésztő, aki a legjobb barátja is és pont van neki 4 fehér, eladó hullámos papagája ( nem albínó). Nagyon örültem. Így kaptam meg Hópihét. Éjszaka nem tudtam elaludni, féltem, hogy manóka bántja majd, de nem így történ. Pár nap múlva puszipajtások lettek. Együtt ettek, pusziszkodtak. Hópihe nagyon házias lett. Letörölgette az ő és a Manóka ülőrúdját.    NAGYON SZERETEM ŐKET!!

By: Martin

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Papagáj tulajdonos

(Papagáj tulajdonos, 2018.01.17 15:10)

Mielőtt még oldalt csinálsz, megtanulhatnál írni, és az elnevezéseket szakszavakkal...

hando83@citromail.hu

(Freddy, 2015.03.29 08:30)

http://olx.hu/hirdetes/hullamos-papagaj-ID3imY1.html#693a801464

Az egész úgy ahogy van kivétel a kis kalitkák, mert nincsenek már meg, alul felül 1-1 pár, felül 2 kicsi, alul jelenleg 4 tojáson ül, elvihető!!
Ár az egészért 8000Ft
Nagy ketrec 1kg eledel 1doboz fürtös köles meg ami van.

...

(madárka, 2012.04.13 21:01)

Nekem is van 2, Lola és Gyula.
Nagyon szeretem őket, bár csak 2 napja vannak meg.

- - - - -

(Marci, 2010.07.25 17:28)

Nekem van két hullámosom és a tojó most költ de szüleim nem engedik meg hogy megtartsam a kicsiket!!!de ha valakinek kell lécci írjon!!
Email:hullamos99@freemail.hu

papagáj

(Szandi, 2010.05.30 15:53)

Nekem van 2 papagájom Szandi és Eszter nagyon jól
viselkednek de néha azért rosszak fajtájuk nimfa.
Az ért szeretnek repülni pancsolni.

a címemet nem mondom meg

(rebi, 2010.05.24 14:35)

Nemrég kaptam egy nimfa papagájt és egy hónap alatt
a kezemhez szokott és már tud egypár szót.
Én mindenkinek ajánlom a nimfa papagájt!

egyebecskék:))

(Pumi, 2009.07.28 21:30)

Volt több hullámosom nekem is, de végül a legucsókat' is a tesóm elkunyizta tőlem. Utánozták apukámat, aki mindig pamparapapa dudorászással sürgött körülöttük. Ezekután ha valaki beteszi a lábát a szobába, rikácsoló pamparapával és ugráslással üdvözlik:)) Sajna testvérem nem velem lakik, így ritkán látom őket, Polly és Topis a nevűk. Viszont van helyettük pintyecském, Gould Amandina. Imádom csipit és csirit, gyönyörűek. Őket viszont szobába nem lehet kiengedni repülésre, mert kicsik és nekimennek, beleesnek, szekrény mögé stb, szóval összetörik magukat. Remélyem tudok szerezni egy kisebb röpdécskét a számukra, remélem, drukkoljatok:))!!!! Ja a leírásba beleírhatnátok, hogy a Gouldok a kipusztulás szélén állnak sajna:((, jó lenne, ha sokan tartanának ilyen madárkát, hogy unokák is láthassák még..

Cupp!

Évi

(Ágoston Norbert, 2009.07.27 11:12)

Lehet h nem jönnek ki a fiúval vegyél meg 1 fiút es a tojó had válassza ki a párját tegyél be nekik sok zöldséget gyümölcsöt és lehet venni madarak részére aszalt gyümölcsöket nagyon imádják ja és ahova lerakja a tojásait oda fűrészport rakj nekik az a legjobb

bocs, de nem adom meg a címemet

(Mázár Martin( az egyik honlapszerkesztő), 2009.04.11 20:21)

remélem jól boldogulsz a papagájaiddal! Én nagyon szeretem a hullámos papagájokat. Én csak úgy nevezem őket, hogy alappapagájok, mert minden kezdő papagájtartónál biztos található. Gigi

hozzászólás

(Gigi , 2009.01.05 14:08)

Nemsokára nekem is lesz papagájom! Azt hiszem hullámos. A húgom azt szeretné, hogy egy hím és egy tojó legyen. Tényleg jó lenne, ha lennének kis fiókák, legalább nem kell újat venni ha elpusztulnak. Jó, hogy a Hullámos papagájokról szóló cikkben volt az is, hogy lehet megkülönböztetni a nemeket (persze a húgomnak csak utána mondom el, melyik a hím, melyik a tojó). Nem is tudtam, hogy van fehérben is! Én egy világoskék tollazatút néztem ki, a farktolla fehér volt. A nagyszüleimtől kaptunk hozzá felszerelést is(etető, itató, ketrec)És már két hét múlva lesz nekem is!
Ja, és még valami:
A Google-ban kerestem a papagáj gondozásáról, ez volt a legjobb amit találtam.

menthor

(menthor, 2008.12.07 17:06)

Ezek a madarak viszont nem is fognak tojást rakni, mivel mindkettő hím!

papagáj

(Mázár Martin ( a szerkesztő), 2008.10.03 19:47)

Én is azt mondom, hogy lépésenként kell haladni. Ha már van két papagájunk, akkor ne várjuk már rögtön azt, hogy a tojó tojjon. Először meg kell teremteni a nekik szükséges környezetet.

canocam@freemail.hu

(canocam, 2008.09.24 05:52)

Kedves Évi!

A tojás nem mindig eredményez fiókákat, és ennek örülj! Nem egyszerű dolog fiókákat nevelni, még ha ezt a feladatot ellátják a szülők. Nem egyszerű megadni nekik a megfelelő körülményeket, és mégis csak egy v. több életről van szó! Meg jegyezném, hogy még felnőt papagájt sem olyan egyszerű tartani, arról is gondoskodni kell: és ez a gondoskodás nem a magokról a vízről, a "szemét" pucolásról és a fürdetőről szól! ehhez több kell!

mmartin@vipmail.hu

(A szerkesztő, 2008.05.27 20:18)

nincs eladó hullámosom. Hópihét egy tenyésztőtől kaptam.

evibaba17@citromail.hu

(évi, 2008.04.08 10:08)

jah és nincsen eladó hullámos papagáj tojód?
vagy kakadud?

evibaba17@citromail.hu

(évi, 2008.04.08 10:07)

nekem is van hullámos papagájom de sosem költi ki a tojásokat amit letojik.
miértnem?